Produktmeny
Varukorg

Köpvillkor

 

Viktig information om dina personuppgifter!
Från och med den 25 maj 2018 ersätter GDPR (General Data Protection Regulation) den svenska personuppgiftslagen. GDPR är ett omfattande regelverk för hur vi som e-handlare får behandla dina personuppgifter. I och med att du handlar hos oss så godkänner du vår behandling av dina personuppgifter. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina uppgifter i vår Integritetspolicy.

Allmänt
Företaget: Nanoseal AB
Postadress: Box 606, 451 23 Uddevalla
Org.nr: 556736-9425

Köpvillkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument ingår med Nanoseal AB, org.nr. 556736-9425, nedan kallat Billigaskal.se. För att ta tillvara på dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (1990:932) för privatperson, Köplagen (1990:931) för företag, Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) samt Personuppgiftslagen (1998:204) / GDPR på samtliga köp på ehandelsplattformen www.Billigaskal.se

Köp
Vid beställning upprättas ett avtal om köp först när Billigaskal.se bekräftat beställningen. Detta sker automatiskt via den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du "Villkoren". I det fall du inte har fått någon orderbekräftelse inom 24 timmar, var vänlig och kontakta oss. Billigaskal.se ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.Billigaskal.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress inom Sverige. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan har status "Skickad". Billigaskal.se har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund.

Priser
Priserna anges inklusive moms i Svenska kronor. Priserna inkluderar inte särskilda avgifter som kan tillkomma för tilläggsval, returer eller för outlösta paket. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Billigaskal.se inte råder över. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

Frakt
Som standard skickas alla försändelser med Postnord som 1:a klass brev. Tunna försändelser levereras direkt till brevlådan. Försändelser tjockare än 3cm kan hämtas på närmsta postuthämtningsställe. Vi strävar alltid efter att packa varorna för levererans direkt i brevlådan. I vissa fall kan beställningen delas upp i 2 försändelser enbart i detta syfte. Vid händelse av beställning där vikt och värde är större kan Billigaskal.se välja att skicka försändelsen spårbart som paket eller som rekommenderat brev. I dessa fall sker det utan extra kostnad för kunden. Utöver fraktalternativet Brev erbjuds tilläggsalternativen Rekommenderat Brev, DHL Servicepoint samt Dhl Företagspaket.

Avgifter
Fast Avgift: 0kr
Frakt: 0 kr
Exp.avgift: 0 kr
Kortbetalning: 0 kr
Direktbetalning: 0 kr
Faktura: 0 kr
Företagsfaktura: 0 kr
Outlöst paket: 199 kr:
Rekommenderat brev(Postnord): 60 kr (Tilläggsval)
Dhl Servicepoint: 45kr (Tilläggsval)
DHL företagspaket: 65kr (Tilläggsval)

Betalningsalternativ/betalningsvillkor
SVEA Checkout
Efter identifiering och riskbedömning visar Svea de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom SVEA Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. ​​​​

SVEA Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Skulle din önskan om faktura inte blir beviljad kan du gå tillbaka i kassan och välja ett annat betalningssätt. Samtliga fakturor är av Nanoseal AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturan skickas med e-post. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Kredittiden är alltid minst 14 dagar från fakturadatum. Näringsidkare kan, när det så anges i kassan, erbjudas en kredittid på 30 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas med epost i samband med leveransen. En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. För fullständiga fakturavillkor läs vidare på denna sida Svea.se

SVEA Konto
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala alla dina köp över 200 kr. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Skulle din önskan om delbetalning inte blir beviljad kan du gå tillbaka i kassan och välja ett annat betalningssätt. Samtliga fakturor är av Nanoseal AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Har du några frågor så kan du ringa 08-51493113 för närmare information.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Svea Ekonomi sammanställer dem på en kontofaktura månadsvis. Följande alternativ finns för delbetalning:

3 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 95 kr)
6 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 195 kr)
12 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 295 kr)

Aviavgift om 29 kr per månad tillkommer på samtliga alternativ. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.

Leveranser
Vi erbjuder alltid fri standardfrakt och alla beställningar skickas med PostNord eller DHL. Beställningar som läggs före klockan 15.00 (måndag till fredag) behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-2 dagar. Leveransen sker direkt till den adress du har angett vid beställningstillfället.

Leveransförseningar
Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Leveranstider Postnord klicka här Leveranstider Dhl Paket klicka här Vid utebliven leverans, maila till oss via "Kontakta oss" -sidan eller maila till info@Billigaskal.se.

Transport
Billigaskal.se ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

Skadade varor
Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Billigaskal.se rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Billigaskal.se kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Ångerrätt och öppet köp
Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Plomberade förpackningar får ej vara öppnade. Både vara och förpackning måste vara i sådant skick att det går att sälja till ny kund utan prisavdrag. Som kund hos oss erbjuder Billigaskal.se utökad ångerrätt till 30 dagar från det att du beställt varan. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.

Reklamationer
Alla varor som sänds är visuellt kontrollerade. Om det ändå mot förmodan skulle vara fel på en vara så har kunden rätt till att bli ersatt med en ny. Reklamation skall ske inom skälig tid från det att du mottagit din beställning. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, t.ex. omfattar den inte fel orsakade av normalt slitage. Skador som uppstår vid användning, montering eller t.ex. felaktigt applicerade skärmskydd går ej att reklamera. Felaktiga reklamationer av reservdelar som beror på handhavandefel eller bristande erfarenhet av enhetsreparationer debiteras med 199 kr inkl. moms. Ansvaret för att returförsändelsen når oss ligger på dig. Vi står för returfraktkostnaden (Gäller ej företag och ej spårbart) för godkända reklamationer. Vid återbetalning av returfrakt följer vi PostNords gällande kostnadstabell för A-post. Väljer du som kund ett dyrare fraktalternativ står Billigaskal.se ej för mellanskillnaden. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

Återbetalningar
Återbetalning sker via Svea. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

Reservationer
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Ej uthämtat paket Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 199 kr.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Ändringar av Villkoren
Billigaskal.se förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på Billigaskal.se. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Billigaskal.se), alternativt 30 dagar efter att Säljaren har informerat Kunden om ändringarna. Billigaskal.se rekommenderar dock att Kunden håller sig uppdaterad på Billigaskal.se regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren. Vid ändring noteras datumet på botten av denna sidan.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

 

Senast uppdaterad: 24-02-2019